Львівські політехніки були гостями на святкуванні ювілею Віденського технічного університету

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
у Віденському технічному університеті

Віденський технічний університет, заснований 1815 року як Цісарсько-королівський політехнічний інститут, є нині одним із найбільших і найкращих технічних університетів Європи. Цей авторитетний і престижний вищий навчальний заклад підтримує освітньо-наукові контакти і плідно співпрацює з багатьма зарубіжними ВНЗ, зокрема з Національним університетом «Львівська політехніка».

Нещодавно Віденський технічний університет відвідав очільник Львівської політехніки професор Юрій Бобало, який був почесним гостем на урочистому засіданні з нагоди 200-річчя заснування університету.

Ректор Юрій Бобало мав зустріч із президентом Віденського технічного університету професором Сабіною Сайдлер, яка є відомим науковцем-фізиком. Керівники обох навчальних закладів домовилися про подальшу співпрацю. Професор Сабіна Сайдлер з цікавістю оглянула фотографії картин за ескізами Яна Матейка, що прикрашають актову залу головного корпусу Львівської політехніки. Львів’яни подарували їй чудовий альбом «Львівська політехніка у фотографіях».

Як розповів член делегації, директор Інституту архітектури професор Богдан Черкес, співпраця архітекторів Львова і Відня триває вже понад 20 років. Зараз на факультеті архітектури Віденського технічного університету за бакалаврськими і магістерськими програмами навчаються майже 40 студентів зі Львова. Питання подальшого співробітництва двох університетів будуть невдовзі обговорені на науково-практичній конференції, що відбудеться 19 листопада 2015 року у Львові.

у Віденському технічному університеті у Віденському технічному університеті у Віденському технічному університеті