Львівська політехніка ввійшла до першої сотні рейтингу університетів Східної Європи і Центральної Азії QS EECA 2021

За матеріалами сайту «ЄвроОсвіта»
Банер рейтингу QS EECA

Опубліковано рейтинг університетів Східної Європи і Центральної Азії QS EECA University Rankings 2021. Серед 400 університетів Азербайджану, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Вірменії, Грузії, Естонії, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Росії, Сербії, Словаччини, Словенії, Туреччини, Угорщини, України, Хорватії та Чехії – 25 українських закладів вищої освіти.

У рейтингу QS EECA діяльність університетів оцінюють за 10 критеріями, що складають певну частку від загальної оцінки: академічна репутація (30%), репутація серед роботодавців (20%), співвідношення кількості науково-педагогічного складу і студентів (10%), кількість публікацій на одного співробітника (10%), міжнародні наукові зв’язки (10%), вплив університету в Інтернеті (5%), частка співробітників зі ступенем PhD (5%), кількість цитувань на одну статтю (5%), частка іноземних співробітників (2,5%) і частка іноземних студентів (2,5%).

У цьогорічній версії рейтингу Київський національний університет імені Тараса Шевченка посів 33-є місце і є лідером серед представлених у рейтингу українських вишів. До першої сотні кращих університетів регіону увійшли також Національний технічний університет України «Київський політехнічний університет імені Ігоря Сікорського», що посідає 66-е місце, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна з 67-м місцем та Національний університет «Львівська політехніка» з 98-м місцем.

QS EECA University Rankings 2021

Нагадаємо, у минулорічному рейтингу університетів Східної Європи і Центральної Азії QS EECA University Rankings 2020 Львівська політехніка посідала 113-у сходинку.