Львівська політехніка співпрацює зі спеціалізованою клінікою протезування та реконструкції Superhumans

Кафедра хімічної технології переробки пластмас Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Директор Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Володимир Скорохода, завідувач кафедри хімічної технології переробки пластмас Володимир Левицький та гарант нової освітньої програми «Технології ортопедичних та реабілітаційних виробів медичного призначення» Михайло Братичак у рамках співпраці провели зустріч із представниками клініки протезування та реконструкції Superhumans – медичним директором Андрієм Віленським та завідувачкою відділення Центру протезування Вікторією Оліх.

Важливим є створення механізмів взаємодії освіти з реальним сектором, що дасть змогу забезпечити високу якість підготовки фахівців на основі поєднання теоретичного навчання з практичною підготовкою. Під час зустрічі було узгоджено навчальні програми, вступ працівників у магістратуру, проведення практики для студентів, узгоджено освітні та професійні стандарти, обговорено оновлення технічної бази кафедри хімічної технології переробки пластмас. Визначено пріоритетні напрями забезпечення відповідності освітнього потенціалу потребам у біомедичній інженерії в контексті підвищення ефективності професійної підготовки в галузі протезно-ортопедичних виробів та реабілітаційної техніки, зокрема у підготовці випускників, здатних до проєктування, виробництва, обслуговування протезно-ортопедичних виробів та розв’язання проблем соціальної діяльності.

Клініка Superhumans створена на базі госпіталю у Винниках і здійснює протезування дорослих і дітей, хірургічні операції з реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, а також лікує посттравматичний стресовий розлад. У клініці розміщено комплекс лабораторій протезування, які є найкращими в Європі. Протези виготовляють з нуля і під конкретні потреби кожного пацієнта. Оскільки існує проблема кваліфікованої підготовки фахівців з виготовлення сучасних протезів та їхнього обслуговування, було підписано меморандум про співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» та цією клінікою.