Львівська політехніка – співорганізатор XXIІ Міжнародної конференції CPEE’2021

Кафедра теоретичної та загальної електротехніки Львівської політехніки
Місце проведення конференції

Протягом 15–17 вересня 2021 року у Чехії відбудеться ХХІІ Міжнародна конференція СРЕЕ’2021 (Computational Problems of Electrical Engineering), присвячена обчислювальним проблемам електротехніки, зокрема фундаментальними та прикладним задачам обробки сигналів, теорії кіл та електромагнітного поля. Цьогорічну конференцію організовує Університет Західної Богемії (Чехія), а співорганізаторами є Варшавський технологічний університет (Польща), Варшавський університет природничих наук (Польща), Університет Жиліни (Словаччина) за підтримки Міжнародної організації інженерів-електриків (ІЕЕЕ). З української сторони співорганізатором є Національний університет «Львівська політехніка» (кафедра теоретичної та загальної електротехніки Інституту енергетики та систем керування).

Метою СРЕЕ’2021 є обмін інформацією та ідеями з наукового і промислового погляду в галузі електричних та електронних кіл, електричних мереж, теорії електромагнітного поля та суміжних проблем.

Прийняті статті будуть розподілені за такими основними напрямами:

  • розробка ефективних методів обробки сигналів, вейвлет-перетворення, імпедансна томографія тощо;
  • штучні нейронні мережі та нечітка логіка для вирішення задач обробки сигналів, що належать до проблем оцінювання, ідентифікації, прогнозування та апроксимації;
  • розробка нових ефективних методів з метою вирішення проблем біомедицини, радіотехніки, телекомунікацій та антенних систем;
  • розробка ефективних чисельних методів аналізу електромагнітного поля шляхом застосування методу скінченних елементів у 2D та 3D електромагнітних та взаємозалежних задачах, застосування методів оптимізації до проектування електротехнічних систем за допомогою методів теорії електромагнітного поля та обробки сигналів;
  • освіта у сфері електротехніки та інформатики.

Після завершення роботи конференції матеріали буде подано до електронної бази наукових видань IEEEXplore, яка входить до переліку видань наукометричної бази даних Scopus.

Конференція проходитиме у Національному парку Сумави поблизу селища Градек у Сушіце, Чехія. На цей момент у зв’язку з карантинними обмеженнями для учасників з України передбачено організацію однієї сесії зі змішаною формою участі та зменшенням організаційного внеску.

Для розв’язання організаційних питань прохання звертатись на кафедру теоретичної та загальної електротехніки Національного університету «Львівська політехніка», e-mail: tze.dept@lpnu.ua.

Докладну інформацію про конференцію подано на веб-сайті CPEE 2021.