До уваги батьків та майбутніх абітурієнтів!
Національний університет «Львівська політехніка» у 2023 році вперше в Україні розпочинає набір на нову освітню програму «Харчова хімія та експертиза» спеціальності 102 «Хімія», яка адаптована до освітніх програм кращих університетів Європи (Німеччина, Франція, Бельгія, Данія, Іспанія тощо).
Освітня програма «Харчова хімія та експертиза» готує студентів до багатьох професій у державному та приватному секторі, вони будуть вивчати хімію, біологію, фізіологію та психологію харчування, а також те, як це впливає на здоров’я і поведінку людини, оволодіють методами експертизи, аналізу та визначення якості продуктів.
Студенти дізнаються про розробку, виробництво і споживання продуктів харчування поряд із нормативними документами та вимогами щодо експертизи та аналізу харчових продуктів, косметичних засобів та інших споживчих товарів. Харчові хіміки – це науково підготовлені експерти у спеціальній галузі хімії, яка насамперед прагне захистити споживача. Харчові хіміки переважно працюють з хіміко-аналітичними методами, а також з біохімічними та мікробіологічними процесами.
Після базової підготовки з біології, математики, фізики та хімії основну увагу в курсі буде приділено харчовій хімії та хімічному аналізу. На різних практичних курсах буде можливість самостійно застосувати основні методи аналізу та новітні біоаналітичні методи, визначати наявність природних компонентів, а також небажаних слідів шкідливих залишків і домішок у їжі та питній воді. Важливим аспектом є також вплив їжі на організм людини, тому фізіологія харчування та токсикологія також є частиною навчання. Крім того, у навчальній програмі є мікробіологія, харчові технології, харчове законодавство, хімія харчових добавок та інші цікаві дисципліни.
Навчання за освітньою програмою надасть базові знання для розробки нових методів виробництва, обробки та збереження харчових продуктів, а також для експертизи та перевірки того, чи харчові продукти відповідають вимогам законодавства, мають зазначену якість і чи є вони підробленими, зіпсованими або шкідливими.
Докладніше – на сайті Інституту хімії та хімічних технологій.