Львівська політехніка розпочала співпрацю з компанією T. B. Fruit, яка зацікавить студентів

Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки
робоча зустріч Лілії Жук

Віднедавна Львівська політехніка розпочала співпрацю з групою компаній T. B. Fruit. Вже відбулося декілька робочих зустрічей з представниками компанії. На нещодавній зустрічі, з участю проректорки з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Лілії Жук, директора Інституту хімії та хімічних технологій Володимира Скороходи, а також представників цього інституту, завідувачки відділу маркетингу Ірини Романовської, докладно обговорили основні напрями співпраці.

― Передусім T. B. Fruit, звичайно, цікавить залучення студентів та їхня професійна підготовка. Разом із тим ― участь у виконанні спільних наукових робіт, організація та ведення заходів, орієнтованих на інформування молоді про можливості їхньої компанії, а також реалізація мотиваційних програм для студентів, наукових і науково-педагогічних працівників, ― розповіла проректорка Лілія Жук. ― Серед запропонованих нагод для студентів ― проходження практики. Також вони зможуть виконувати дипломні проєкти на конкретні теми, актуальні для їхньої компанії.

Компанія T. B. Fruit також оголосила конкурс наукових робіт, спрямованих на вдосконалення діяльності компанії. Найкращі напрацювання на теми: «Яблучний пектин та його використання в харчовій промисловості – від виробництва до застосування», «Розробка продуктів харчування із вмістом натурального інгредієнта, яблучного пектину», «Хімічний процес синтезу пектину зі сировинного матеріалу із високим його вмістом», «Аналіз соків та сокових продуктів на вміст термофінних бактерій», «Принцип та технології сушіння пектину зі збереженням якісних показників та щільностей», «Технологія подрібнення та просіювання пектину до 200 мікрон», «Технології і принцип виготовлення сублімованих продуктів», «Сушіння пудри з концентрату» нагородять стипендіями.

Окремо під час зустрічі обговорювали можливість залучення працівників компанії до університетських лекцій та семінарів.

робоча зустріч Лілії Жук робоча зустріч Лілії Жук робоча зустріч Лілії Жук