Нова перспектива подвійних дипломів: Львівська політехніка приймала гостей зі Словаччини

Анастасія Степаняк (Мозгова), тижневик «Аудиторія»
учасники зустрічі

28 березня Політехніка приймала делегацію зі Словаччини. У рамках візиту відбулася відкрита лекція для студентів від представників Університету економіки та менеджменту в публічному адмініструванні у Братиславі щодо можливостей отримання подвійних дипломів.

Зі словацького боку завітали перший віце-президент Словацької асоціації інформаційних технологій та перший віце-президент Національної спілки роботодавців Маріо Леловскі, проректор з міжнародних зв’язків Університету економіки та менеджменту в публічному адмініструванні у Братиславі Станіслав Філіп і завідувач відділу управління інформатикою та директор фінансів згаданого університету Любіц Цібак. Окрім цього, на лекції була присутня голова НУО «Україно-Словацький центр» Галина Лакуста, організації, що підтримує всіх, хто цікавиться навчанням або роботою у ІТ-секторі Словацької Республіки. З нашого університету делегацію зустріли директор Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Микола Медиковський, очільниця Відділу міжнародної освіти Наталія Гоц та доцентка кафедри систем штучного інтелекту Олена Вовк.

За словами Галини Лакусти, головною метою візиту делегації є підтримка розвитку відносин між Україною та Словаччиною у царині науки, культури й освіти, зокрема інформування молоді про можливості навчання, підприємництва та культурні заходи в Україні та Словаччині.

Маріо Леловскі розповів про основні засади угоди між Львівською політехнікою та Університетом економіки та менеджменту в публічному адмініструванні у Братиславі. Зокрема, відзначив, що створено спільну навчальну програму магістерського рівня «Штучний інтелект та інформаційні системи у підприємництві», котру читатимуть українською та словацькою мовами – це допоможе українським студентам розширити можливості дальшого працевлаштування за програмою подвійних дипломів не тільки в Україні, але й у Словаччині. Із умовами вступу на цю програму й навчання у словацькому університеті політехніків ознайомив Любіц Цібак.

Наприкінці зустрічі студенти поставили гостям запитання.

учасники зустрічі учасники зустрічі учасники зустрічі учасники зустрічі учасники зустрічі