Львівська політехніка приєдналася до святкування Дня вишиванки

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з Дня вишиванки

Щороку в третій четвер травня ми відзначаємо Всесвітній день вишиванки. З нагоди свята в головному корпусі університету виступили колективи художньої самодіяльності Народного дому «Просвіта», які пригадали всім присутнім про важливість наших звичаїв для усвідомлення належності до свого роду та нації.

Розпочався захід зі слів ведучих про те, що сьогоднішнє свято покликане зберігати споконвічні традиції українського народу. Тому Львівська політехніка відзначає цей день імпровізованим концертом. У піснях і віршах йшлося про те, що вишита сорочка є важливою частиною українського національного одягу, що відображає код нації, багатство народних мотивів, символіку та традиції. Наскрізною ниткою виступу проходила ідея патріотизму, єдності й готовності до боротьби за рідну землю. На завершення пролунали слова вдячності кожному, хто прийшов сьогодні у вишиванці й у такий спосіб підтримав традиції українського народу.

Крім концерту цьогорічний День вишиванки також запам’ятається флешмобом, який провів Інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола. Працівники кафедри екології та збалансованого природокористування та студенти, які навчаються наживо, зібралися біля пам’ятника митрополиту Андреєві Шептицькому. Разом вони заспівали урочисті пісні «Боже великий єдиний» та «Ой у лузі червона калина». До них приєдналися учасники Народного дому «Просвіта». «Дрібний дощик не перешкодив здійснити акцію, адже ми пам’ятаємо, що нашим захисникам на лінії фронту значно важче», – зауважили організатори.

Ми приєднуємося до сьогоднішніх вітань і зичимо всім українцям міцного духу, сили й наснаги, а головне – миру та перемоги!

Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото із флешмобу Фото із флешмобу Фото із флешмобу Фото із флешмобу Фото із флешмобу Фото із флешмобу Фото із флешмобу Фото із флешмобу