Львівська політехніка підписала угоду про співпрацю з Римським університетом ла Сап’єнца

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з підписання угоди про співпрацю

В такий нелегкий для нашої Батьківщини час, особливо цінною є підтримка від наших закордонних партнерів, і не тільки у військовому плані. Саме тому була підписана угода про співпрацю Національного університету «Львівська політехніка» з Римським університетом ла Сап’єнца. Вона стала продовженням багаторічної спільної роботи наших університетів.

Римський університет ла Сап’єнца є одним із найстаріших закладів вищої освіти Італії і для Політехніки є честю документально оформити взаємне бажання співпраці в освітньому, науковому та культурному напрямах. Італійські колеги зазначили, що на сьогоднішні ми вже маємо величезний досвід спільної роботи над проєктами, обміном студентів та викладачів, а цей документ дозволить ще більше розширювати і розвивати співпрацю.

Таку позицію розділяють і представники нашого університету: ректор Львівської політехніки Юрій Бобало, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Наталія Чухрай, керівник Центру міжнародної освіти Наталія Гоц та керівник Центру італійсько-українського співробітництва «Леонардо да Вінчі» Орест Василько.

«Співпраця з університетами Італії є стратегічним напрямом міжнародної діяльності Львівської політехніки. Ми підписали 14 міжнародних угод про освітню, наукову та культурну співпрацю з італійськими університетами, крім цього налагоджена спільна робота з Промисловою палатою Італії. Пандемія коронавірусу дещо уповільнила цей процес, але ми постійно підтримуємо контакт. Я вже не говорю про воєнні дії між росією і Україною, які зараз активно розгортаються, і теж впливають на нашу роботу. Та надіємося, що ця співпраця буде розвиватися в усіх напрямах нашої діяльності», ― зазначив Юрій Бобало.

Юрій Ярославович також розповів, що Львівська політехніка вже давно різносторонньо співпрацює з Римським університетом ла Сап’єнца і це питання регулюється низкою раніше підписаних угод. Це зокрема, міжінститутська угода за програмою Еразмус+, за якою наші науково-педагогічні працівники їздили викладати до Риму, а студенти ― на навчання в Університет ла Сап’єнца, співпраця безпосередньо з Центром транспорту та логістики цього університету. Також ― між Центрами міжнародної освіти та Міжнародними офісами наших університетів. Тобто є підстави сподіватися, що кооперація наших університетів, яка вже має певні традиції і результати, стане тіснішою.

Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю