Львівська політехніка навчає, формує, розвиває: Університет особливий різноманітністю і багатством можливостей

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Магістри

Багатогранність, різновекторність, готовність до швидких змін та постійного розвитку – чинники, які важливі нині як ніколи раніше, якщо прагнете досягти успіху. Національний університет «Львівська політехніка» особливий саме різноманітністю спеціальностей і багатством можливостей для розвитку поза навчанням.

Спеціальності на різні смаки

Тут, у Політехніці, легко знайдуть професію «до смаку» й технарі, і гуманітарії. Серед шістнадцяти навчально-наукових інститутів є цікаві спеціальності для тих, хто мріє потрапити до найпопулярнішої та найуспішнішої сьогодні «касти» ІТ-фахівців (ІКТА, ІКНІ, ІТРЕ, ІМФН), хто відчуває в собі хист творити красу довкола нас і диктувати моду в дизайні чи архітектурі (ІАРХ), та й для тих, хто мріє формувати міста й довкілля (ІБІД). Є напрями й для тих, хто знає: справедливість – понад усе, уміє підтримати чи допомогти знайти себе – правництво та психологія (ІНПП). Безперечно, чимало в Політехніці можливостей для інженерів, енергетиків (ІЕСК), геодезистів (ІГДГ), машинобудівників (ІІМТ) тощо. Тут здобувають фах фармацев- та, харчовика, парфумера (ІХХТ), стають згодом добрими економістами та керівниками команд (ІНЕМ, ІППТ), набувають професію еколога (ІЕПТ), майбутніх дипломатів (ІГСН) та багато інших.

Колегія студентів – місце, де «виростають» лідери

Колегія студентів Львівської політехніки – це ще одна сходинка для саморозвитку молоді. Тут вони мають можливість творити власний світ, зі своїми правилами та нормами. Особлива ця діяльність ще й тим, що студенти можуть у своєму середо- вищі випробовувати моделі, за якими працюють різноманітні державні органи. Тут панує чітка ієрархія, є різні відділи та напрями: освітній і науковий, міжнародний, соціальний захист, культмасовий, що охоплює творчий розвиток студентів, організування всіляких заходів, серед яких уже чимало традиційних – фестивалі «Весна Політехніки», «Осінь Політехніки», акустичні вечори в інститутах, День першокурсника, «Міс Політехніки», фотоконкурс «Спалах» та багато інших.

Разом із BEST: навчатися, подорожувати, розвиватися

Молодіжні організації та спільноти – це ще одна грань розвитку молоді у Львівській політехніці.

Особливе місце в житті політехніків посідає Міжнародна студентська організація BEST (Board of European Students of Technology). Саме завдяки її діяльності студенти напряму спілкуються з роботодавцями провідних світових фірм, які зацікавлені саме у випускниках Львівської політехніки.

Ще одна перевага – можливість повчитися в усіх країнах Європи, де є осередки BEST, узяти участь у різноманітних програмах-обмінах, долучитися до спільних цікавих проектів – «Інженерні змагання», «Інженерний ярмарок кар’єри» та багато інших. І взагалі – просто весело й корисно провести свої студентські роки.

Не лише книгозбірня, а й громадський простір

Та й навіть наукова студентська бібліотека в нас – не просто книгозбірня з величезним вибором сучасної технічної та художньої літератури, а й цікавий громадський простір, де впродовж року відбувається безліч цікавих заходів, зорієнтованих на різні зацікавлення й уподобання. Тут можна поспілкуватися з відомими підприємцями та письменниками, побачити дизайнерське дефіле, мистецькі майстер-класи, обговорити чи подискутувати на будь-яку цікаву тему.

студенти студенти студенти магістри