Львівська політехніка – лідер серед закладів вищої освіти з найвищою винахідницькою активністю у 2022 році

За матеріалами сайту «ЄвроОсвіта»
Інфографіка до матеріалу

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило аналітичний звіт «Промислова власність у цифрах. Показники діяльності у сфері промислової власності за 9 місяців 2022 року».

У цьому виданні подано основні результати діяльності у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників.

Упродовж 9 місяців найбільш активними серед національних заявників-юридичних осіб були організації, які працюють у галузях «Освіта» (66,2%), «Наукові дослідження та розробки» (20,7%), і лише 13,1% заявок припадає на інші галузі. Кількість заявок на винаходи і корисні моделі в галузі «Освіта» зменшилася на 48,8%, кількість заявок у галузі «Наукові дослідження та розробки» зменшилася на 35,6% порівняно з відповідним періодом попереднього року.

Найбільш активними за 9 місяців 2022 року були організації, підпорядковані Міністерству освіти і науки України (МОН України), Національній академії наук України (НАН України), Національній академії аграрних наук України, Міністерству охорони здоров’я України (МОЗ України).

Зокрема, серед закладів вищої освіти з найвищою винахідницькою активністю (кількістю заявок на винаходи і корисні моделі) за 9 місяців 2022 року Національний університет «Львівська політехніка» посідає перше місце.