Львівська політехніка ініціює та підтримує благодійні заходи

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Ілюстрація до матеріалу

Уже чотири роки у другу неділю грудня відзначаємо День благодійності. Він нагадує нам про потрібність благодійництва для тих, хто цього потребує, про важливість підтримки громадських ініціатив, прагнення суспільства до принципів милосердя і гуманізму, активне сприяння розвитку благодійної діяльності.

З-поміж найбільш вартих уваги благодійних ініціатив нашого університету – проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (професійна перепідготовка учасників АТО), навчальний курс «Управління проєктами» для ветеранів АТО/ООС, що діє при Tech StartUp School, Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», що допомагає молоді з інвалідністю здобути вищу освіту. Студенти й викладачі долучаються до збору спеціалізованої навчальної літератури для евакуйованого з окупованого Донецька Східноєвропейського національного університету ім. В. Даля, а також для школярів Лисичанська й українських просвітян в Аргентині. Активно співпрацюємо зі сиротинцями, воїнами АТО та їхніми родинами.

Хочеться також згадати Благодійні зимові бали, які з 2011 року і до початку карантинних обмежень традиційно організовували в університеті. Упродовж кількох років цей захід відбувався з дотриманням найкращих європейських бальних традицій. А в червні 2019 року, у межах Форуму випускників, у Львівській політехніці започаткували нову традицію – благодійну Вечерю в білому, покликану зміцнювати співпрацю з благодійниками – випускниками та друзями університету.