Львівська політехніка є одним із лідерів серед вітчизняних університетів у рейтингу Times Higher Education World University Rankings 2024

Лабораторія управління закладом вищої освіти
Лого Times Higher Education

Британське видання Times Higher Education опублікувало щорічний рейтинг найкращих університетів світу World University Rankings 2024. До нього увійшли 15 вітчизняних закладів вищої освіти із 42, що надали дані для участі (минулого року – 11 із 28).

Національний університет «Львівська політехніка», що вже вісім років поспіль отримує високу оцінку за результатами рейтингу, як і минулого року, увійшов до групи 601–800 найкращих університетів світу та є одним із лише двох закладів вищої освіти України, які потрапили в топ-1000 світових університетів.

Times Higher Education World University Rankings – один із трьох найбільших міжнародних рейтингів університетів, поряд із Шанхайським ARWU та рейтингом агентства Quacquarelli Symonds (QS). Загалом до рейтингу World University Rankings 2024 увійшли 1904 університети зі 108 країн (минулого року – 1799 зі 104 країн).

Рейтинг World University Rankings 2024 очолюють установи зі США та Великобританії: перше місце – Оксфордський університет (Великобританія), друге місце – Стенфордський університет (США), третє місце – Массачусетський технологічний інститут (США). До того ж університети із цих двох країн заповнюють топ-10 рейтингу.

Цьогорічний рейтинг сформовано на основі нової методології WUR 3.0, яка включає 18 критеріїв у п’яти основних напрямках оцінювання: викладання (29,5%, репутація та середовище навчання), дослідницьке середовище (29%, репутація та надходження від досліджень), якість досліджень (30%, цитування та вплив досліджень), міжнародна співпраця (7,5%, кількості іноземних студентів та викладачів, частка наукових праць з міжнародною участю), надходження від трансферу знань (4%).

Особливістю рейтингу є суттєвий вплив репутаційних показників. На 33% (15% у напрямі викладання та 18% для досліджень) підсумковий бал визначається тим, як оцінили заклад вищої освіти учасники міжнародного опитування вчених і викладачів.

The Times Higher Education World University Rankings 2024