Львівська політехніка є одним із лідерів серед вітчизняних університетів у рейтингу Times Higher Education World University Rankings 2023

Лабораторія управління закладом вищої освіти
Лого Times Higher Education

Британське видання Times Higher Education опублікувало щорічний рейтинг найкращих університетів світу World University Rankings 2023. До нього увійшли 11 вітчизняних закладів вищої освіти (із 28, що надали дані для участі).

Національний університет «Львівська політехніка», що вже сім років поспіль отримує високу оцінку за результатами рейтингу, як і минулого року, ввійшов до групи 601–800 найкращих університетів світу та є одним із лише двох вишів України, які потрапили в топ-1000 світових закладів вищої освіти.

Times Higher Education World University Rankings – один із трьох найбільших міжнародних рейтингів університетів, поряд із Шанхайським ARWU та рейтингом агентства Quacquarelli Symonds (QS). Загалом до рейтингу World University Rankings 2023 увійшли 1799 університетів зі 104 країн (минулого року – 1662 із 99 країн).

Рейтинг World University Rankings 2023 очолюють заклади із США та Великобританії: перше місце – Оксфордський університет (Великобританія); друге місце – Гарвардський університет (США); третє місце ділять Кембриджський (Великобританія) та Стенфордський (США) університети. Більше того, університети із цих двох країн заповнюють весь топ-10 рейтингу.

Місце університету в рейтингу визначають 13 критеріїв у п’яти основних напрямах оцінювання: викладання (30%, репутація та середовище навчання), дослідження (30%, репутація та надходження від досліджень), цитування (30%), міжнародна співпраця (7,5%, кількості іноземних студентів та викладачів, частка наукових праць з міжнародною участю), надходження від трансферу знань (2,5%).

Особливістю рейтингу є суттєвий вплив репутаційних показників. На 33% (15% у напрямі викладання та 18% для досліджень) підсумковий бал визначається тим, як оцінили заклад вищої освіти учасники міжнародного опитування вчених та викладачів.

The Times Higher Education World University Rankings 2023