Львівська політехніка – друга в рейтингу ефективності участі ЗВО України у конкурсах наукових проєктів за 2023 рік

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

За умов суттєвого скорочення фінансування ЗВО України у 2023 році за програмою 2201040 «Наукова і науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових установ» за рахунок загального фонду університети намагались нарощувати участь у грантовій діяльності.

Використовуючи інформацію з відкритих джерел (дані Інформаційної служби Європейського Союзу Community Research and Development Information Service (CORDIS), EACEA Projects Results Platform, Міністерства освіти і науки України, Кабінету Міністрів України, Національного фонду досліджень України) Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» визначив рейтинг ефективності участі закладів вищої освіти України в головних конкурсах наукових проєктів (міжнародних і вітчизняних) у 2023 році.

Національний університет «Львівська політехніка» посів у цьому рейтингу друге місце, поступившись лише Національному технічному університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Втім, львівські політехніки виконували у 2023 році найбільшу серед українських вишів кількість проєктів – 23.

Топ-5 рейтингу

Рейтинг

Назва закладу вищої освіти

Кількість проєктів

Кількість видів конкурсів, виграних ЗВО

Кількісне значення рейтингу

1

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

18

6

0,692

2

Національний університет «Львівська політехніка»

23

5

0,650

3

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

18

5

0,544

4

Сумський державний університет

20

5

0,539

5

Львівський національний університет імені Івана Франка

12

3

0,361


Повна рейтингова таблиця

Докладніше – на сайті «ЄвроОсвіта».

Вітаємо працівників Львівської політехніки, які зробили внесок у наші спільні перемоги! Бажаємо нових здобутків у подальшій проєктній діяльності!