Львівська політехніка допомогла передати ЗСУ десять станцій супутникового інтернету Starlink

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Starlink для ЗСУ

Центр збору гуманітарної допомоги Національного університету «Львівська політехніка» доставив з Польщі десять станцій супутникового інтернету Starlink для Збройних сил України.

Днями завдяки роботі Центру доставлено партію станцій Starlink, які забезпечують доступ до широкосмугового інтернету в будь-якому куточку планети. Ці засоби зв’язку передано для потреб ЗСУ.

– Наші хлопці з ІТ-сфери, які працюють за кордоном, за власний кошт викопують «старлінки», сплачують абонентську плату і все забезпечують. Кожен з них опікується різними підрозділами ЗСУ, – розповідає один із керівників Центру збору гуманітарної допомоги Львівської політехніки Юрій Малиновський. – Ми ж виступаємо як хаб, акумулюємо ці станції зв’язку в Польщі. Адже маємо контакти з багатьма польськими професорами, які можуть їх прийняти, потримати, доки ми їх заберемо, щоб привезти до Львова. Мобільність відіграє стратегічно важливу роль у цій війні. Ці «старлінки» потрібні вже і тепер, тому Політехніка допомагає їх оперативно доставляти з Польщі сюди, в Україну.

Нагадаємо, Львівська політехніка впродовж війни допомагає передавати ЗСУ станції супутникового інтернету Starlink.

Starlink для ЗСУ Starlink для ЗСУ Starlink для ЗСУ