Літня школа «Політехнік Camp 2023» – для майбутніх фахівців з автоматизації «розумного будинку»

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Фото з Літньої школи

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася Літня школа «Політехнік Camp 2023» для школярів 8–10-х класів навчальних закладів міста Львова та області, яких об’єднала Львівська обласна Мала академія наук. Під час цієї події на кафедрі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Інституту енергетики та систем керування учні Малої академії наук пройшли практичний курс «Автоматизація розумного будинку».

Упродовж тижня школярі знайомились із сучасними системами керування «розумним будинком», технічними засобами автоматизації для розроблення таких систем, програмним забезпеченням для створення web-застосунків систем керування. Учні отримали також початкові навички розроблення систем автоматизації «розумного будинку» та взяли активну участь у дискусіях та обговореннях пропонованих тем.

Практичні заняття з розроблення систем віддаленого керування освітленням, опаленням, систем обліку енергоносіїв, систем захисту будівлі від аварій під час пошкодження комунікацій, які провів старший викладач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Ігор Костик, зацікавили школярів і дали їм можливість зрозуміти переваги автоматизації на прикладах звичайних побутових систем, звичних для кожної людини.

Завідувач кафедри АВКТ Федір Матіко розповів учасникам літньої школи про те, яким цікавим є навчання за спеціальністю «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» й зазначив, що пропонований практичний курс дає можливість побачити тільки один із напрямів, які охоплює ця спеціальність, і запросив у майбутньому ознайомитися з іншими лабораторіями кафедри. Федір Матіко відзначив, що літні школи, які організовує Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки та Львівська обласна Мала академія наук, є надзвичайно ефективними й допомагають школярам обрати професію за покликанням.

За підсумками отриманих теоретичних та практичних знань учасники літньої школи виконали розроблення проєктів автоматизації систем «розумного будинку», які презентували на заключному занятті.

На підставі успішних захистів проєктів учні отримали сертифікати учасників Літньої школи «Політехнік Camp 2023».

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи