Літні школи для учнів «Політехнік Camp» та IT Camp: підсумки

Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації
Фото з Літньої школи

З 6 до 10 червня 2022 року на базі різних інститутів і кафедр Національного університету «Львівська політехніка» спільно з Львівською обласною Малою академією наук учнівської молоді було проведено дві літні школи – «Політехнік Camp» та IT Camp. До цих заходів було залучено близько 50 учнів 8–10 класів із різних шкіл Львова й області. Головне завдання, яке ставили перед собою організатори, – показати дітям особливості майбутнього фаху, який можна буде здобути у нашому університеті.

Зокрема, у літній школі «Політехнік Camp» діти мали нагоду:

  • самостійно здійснити контроль якості продуктів і матеріалів методами аналітичної хімії, попрацювати з мікроскопами, провести роботу з косметології щодо створення крему зі слизу равликів;
  • провести оцінку життєвого циклу кавоварки за допомогою програмного забезпечення SimaPro;
  • визначити екологічний слід виробу, змоделювати екологічний вплив однієї батареї живлення на довкілля;
  • дізнатися про методи виготовлення деталей машин;
  • скласти системи пневмоавтоматики на базі компонентів фірм Festo та Camozzi, ознайомитись із устаткуванням для пакування та дозування продукції.

Була також нагода поставити широке коло фізичних дослідів (дістати «суху» монету з води, урухомити електромагнітний поїзд тощо), ознайомитись із основними частинами та пристроями безпілотних літальних апаратів і провести їхній запуск.

Натомість у літній школі IT Camp учні створювали й налаштували власний інтернет-магазин засобами CMS Wordpress та плагіну WooCommerce, здійснювали практичні заняття з ідентифікації особи за відбитками пальців, програмували LEGO-робототехніку, створювали програми для мікроконтролера Arduino. А ще були робота з програмованими системами на чіпі PioneerKit 4, створення пристроїв інтернету речей, майстер-клас із цифрової схемотехніки та практичне моделювання і друк 3D-об’єкта.

Національний університет «Львівська політехніка» та Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді працюють над розширенням спектру літніх шкіл для того, щоб діти перед здійсненням вибору свого фаху могли ознайомитись із максимально широким колом професій та обрати власне ту, яка їм до вподоби.

Проведення таких шкіл заплановано й надалі. Тому запрошуємо батьків та дітей до подальшої співпраці!

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи