КПІ та Львівська політехніка приєднуються до мережі європейських технологічних університетів ENHANCE Alliance

За матеріалами газети «Світ»
Лого ENHANCE Alliance

Два нові асоційовані партнери з України приєднуються до ENHANCE Alliance, що є частиною програми фінансування Erasmus+, об’єднує європейські технологічні університети, спрямована на створення інноваційної структури європейських мереж, сприяючи підвищенню мобільності студентів і співробітників, а також інноваційним формам навчання та взаємодії з суспільством.

Як сказано на офіційному сайті організації, ENHANCE Alliance радий вітати двох нових асоційованих партнерів – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Національний університет «Львівська політехніка». Обидва заклади приєднаються до високої міждисциплінарної мережі партнерів з наукових кіл, промисловості, політики та суспільства.

ENHANCE прагне до сталої трансформації суспільств через навчання та дослідження. Він заснований на європейських цінностях. Тому для Альянсу дуже важливо підтримувати ті європейські університети, чия діяльність перебуває під загрозою війни. Альянс хоче побудувати партнерство, яке наведе мости навіть за межами нинішньої складної ситуації та створить можливості для досліджень і викладання в найближчі роки.

Професор Кшиштоф Заремба, ректор Варшавського технологічного університету (університет – член ENHANCE) пояснив: «У минулому у нас була дуже плідна співпраця, і ми хочемо зміцнити наші зв’язки з обома університетами в ці важкі часи». Нарощування спільних зусиль дасть студентам та співробітникам обох університетів можливість скористатися можливостями мобільності в семи університетах-членах ENHANCE.

Професор Енн Борг, ректор Норвезького університету науки і технологій і голова ради директорів ENHANCE, сказала: «ENHANCE – це не лише Альянс семи університетів, які поділяють прагнення сприяти передовому досвіду в галузі освіти та досліджень, це також Альянс, який серйозно сприймає свою відповідальність за європейське суспільство».

Нині співпраця зосереджена на можливостях, наданих студентам українських університетів, щоб скористатися привабливими пропозиціями навчання та участі в екосистемах ENHANCE. У середньо- та довгостроковій перспективі консолідація відбуватиметься через підвищення мобільності, обмін між органами студентського самоврядування та наукове співробітництво.

«Вкрай важливо, щоб ми виявили солідарність із вищими навчальними закладами України та надали їм шляхи компенсації руйнувань, спричинених цією жахливою війною», – каже Навід Сайєд, генеральний секретар альянсу ENHANCE.