Конкурс на проєкт громадського простору з пам’ятником Євгенові Коновальцю на території Львівської політехніки

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Євген Коновалець

Оголошено реєстрацію для участі у Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі на проєктну пропозицію громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю у м. Львові.

Метою конкурсу є пошук найкращої проєктної пропозиції комплексного вирішення громадського простору із пам’ятником Євгену Коновальцю на території, обмеженій вул. Степана Бандери, вул. Карпінського у м. Львові (на території Національного університету «Львівська політехніка»).

До участі у конкурсі запрошують міждисциплінарні творчі колективи. Зважаючи на тему цього конкурсу, учасникам необхідно сформувати колективи, у складі яких будуть професійні скульптори та митці, фахівці образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, представники інших суміжних творчих професій, а також архітектори й містопланувальники з досвідом проєктування громадських просторів.

Учасникам необхідно розробити комплексну концепцію громадського простору та художнє рішення скульптури, що буде служити пам’ятником Євгенові Коновальцю. Концепція проєктованого простору повинна забезпечувати:

  • комплексне проєктне рішення організації проєктованого простору, включаючи контекстуальне, ландшафтне та художнє вирішення;
  • використання сучасних підходів та практик у розробленні проєктної пропозиції з метою створення змістовно наповненого простору;
  • створення гармонійного поєднання природних, архітектурних та скульптурних елементів, щоб підкреслити важливість громадського простору та Євгена Коновальця як його символу.

Очікують, що скульптура забезпечить відповідну сучасну інтерпретацію та розуміння спадщини Євгена Коновальця через її художнє вирішення та дизайн.

Проєктований простір використовуватимуть як для щоденного відпочинку містян і студентів, так і для заходів зі вшануванням пам’яті постаті Євгена Коновальця. Важливим аспектом цього конкурсу є розроблення макета проєктованого простору із детальним зображення скульптури, що дасть змогу наочно продемонструвати проєктні та художні рішення творчих колективів.

Крайній термін реєстрації на участь у конкурсі – 21 січня 2024 року.

Докладніше – на сайті Львівської міської ради.