Компанія Autodesk надає студентам і викладачам Львівської політехніки безкоштовні ліцензії на свої програмні продукти

Кафедра технічної механіки та інженерної графіки Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Студенти, аспіранти і викладачі Національного університету «Львівська політехніка» мають можливість безкоштовно користуватись програмними продуктами компанії Autodesk для навчання і наукової роботи. Ось найвідоміші з них.

  • Autodesk AutoCAD. Найпоширеніша у світі програма для креслення і створення технічних рисунків. Є базова версія і спеціалізовані застосунки: AutoCAD Architecture, AutoCAD Electrical, AutoCAD Mechanical і деякі інші. Є версії для Windows і Apple MacOS. До слова, студенти Львівської політехніки вивчають основи технічного креслення і 3D-моделювання в базовій версії AutoCAD у курсі нарисної геометрії, інженерної і комп’ютерної графіки на кафедрі технічної механіки та інженерної графіки Інституту механічної інженерії та транспорту.

  • Autodesk Inventor. Потужна професійна система для геометричного моделювання та інженерних розрахунків. Забезпечує повний цикл проєктування складних механічних систем та підготовки технічної документації – від 3D-моделювання до моделювання динаміки, розрахунків на міцність, проєктування спеціалізованого обладнання, візуалізації тощо. Студенти Львівської політехніки використовують Autodesk Inventor для анімації та розрахунку механізмів у курсах теоретичної механіки, теорії механізмів і машин, деталей машин на кафедрі ТМІГ.

  • Autodesk Fusion. Хмарно-орієнтована система для проєктування та інженерних розрахунків механічних і електронно-механічних систем. Створена за принципом «усе в одному» (CAD, CAM, CAE). Дає змогу робити 3D-моделювання, дослідження кінематики механізмів, анімацію, розрахунки на міцність, фотореалістичну візуалізацію тощо. У порівнянні з Autodesk Inventor має певні обмеження, але є простішою у вивченні. Додатково має ЧПК-модуль.

  • Autodesk Revit. Програмний комплекс для автоматизованого проєктування в будівництві й архітектурі за принципом інформаційного моделювання будівель (BIM). Має інструменти 2D/3D-проєктування і забезпечує спільну роботу над проєктом.

  • Autodesk 3ds Max. Професійна система високоякісної візуалізації та анімації для створення відеоігор, фільмів, презентацій проєктів, інтер’єрів тощо.

  • Autodesk Maya. Потужна професійна система для моделювання сцен і створення високоякісної анімації. Її широко використовують для кіно і телебачення.

Крім цього, на сайті Autodesk є близько сорока інших програмних продуктів. Для отримання безкоштовної ліцензії потрібно створити обліковий запис, пройти процедуру реєстрації та підтвердити свій статус студента, аспіранта або викладача. Підтверджувальним документом є студентський квиток або офіційний лист від Львівської політехніки.

Зверніть увагу: ви отримаєте ліцензію одночасно на всі версії всіх програмних продуктів, що є на сайті, а також на всі оновлення і майбутні версії. Ліцензію надають терміном на один рік із правом щорічного продовження. Крім індивідуальної, кожен викладач може додатково отримати 125 освітніх ліцензій, що дає йому змогу особисто роздавати їх студентам. У такому випадку студенту достатньо створити обліковий запис на сайті Autodesk. Проходити реєстрацію і надавати студентський квиток не потрібно.

За консультаціями щодо отримання ліцензій можна звертатися на кафедру технічної механіки та інженерної графіки до доцента Сергія Комарова (serhii.m.komarov@lpnu.ua).

Продукт Autodesk Продукт Autodesk Продукт Autodesk Продукт Autodesk Продукт Autodesk