Команда проєкту OPTIMA провела навчальний семінар з найкращих практик відкритої науки в Граці, Австрія

Олександр Березко, менеджер проєкту OPTIMA
The OPTIMA project team held a training workshop in Graz, Austria

Команда проекту OPTIMA провела навчальний семінар з найкращих практик у сфері відкритої науки та відкритих освітніх ресурсів у Технічному університеті Грацу, Австрія. У заході взяли участь такі експерти, як д-р Серж Горбах з Університету Радбуд (Нідерланди), д-р Сімона Копейнік з Know Center GmbH (Австрія), д-р Хільмар Бромер і д-р Габріела Хофер з Ініціативи відкритої науки м. Грац, д-р Тоні Рос-Геллауер з Технічного університету м. Грац та інші – як очно, так і дистанційно. Д-р Нікі Ліза Коул і д-р Томас Клебель з Технічного університету Граца також представили результати актуального проекту PathOS, присвяченого вивченню впливу відкритої науки. Результати проєкту Open4UA, що ґрунтуються на результатах OPTIMA, представив д-р Олександр Березко з Національного університету «Львівська політехніка».

Семінар надав команді проекту OPTIMA багато можливостей обговорити і поміркувати про стійкість проекту, майбутні плани і співпрацю, яка може виникнути на основі вже виконаної роботи. Однією з найважливіших подій стала, безперечно, презентація та обговорення «Звіту про рівень обізнаності щодо академічної доброчесності та визнання відкритої науки в Україні (2021-2023 рр.)» – підсумкового аналізу трирічного широкомасштабного дослідження, проведеного командою проєкту OPTIMA. Аналітична робота під керівництвом Єви Корманн з Технічного університету Граца дає змогу глибше зрозуміти обізнаність, ставлення до відкритої науки та академічної доброчесності серед української академічної спільноти і, безсумнівно, стане надбанням для політиків, керівництва ЗВО та агентів змін в Україні та за її межами.

Команда проєкту OPTIMA провела навчальний семінар у Граці, Австрія Команда проєкту OPTIMA провела навчальний семінар у Граці, Австрія Команда проєкту OPTIMA провела навчальний семінар у Граці, Австрія Команда проєкту OPTIMA провела навчальний семінар у Граці, Австрія