Команда МІОКу взяла участь у роботі Річних Нарад Європейського Конґресу Українців

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-заходу

На запрошення Богдана Райчинця, Голови Європейського Конґресу Українців (далі – ЄКУ), команда Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» взяла участь у роботі Річних Нарад цієї поважної української структури, історія якої сягає 1948–1949 рр.

Від імені Інституту його директорка Ірина Ключковська звернулася до учасників із вітальним словом. «Сила ЄКУ, – зазначила вона, – у тому, що він є спадкоємцем традицій, своєрідної школи (у широкому значенні цього слова) громадського виховання, громадського солідаризму, хранителем цінностей, на яких формувалася робота протягом десятиліть. Сила цієї структури також у тому, що, забезпечуючи тяглість закладених у минулому засад, вона демонструє здатність ефективно відповідати на вимоги сьогодення».

Справді, за час дворічної каденції Богдана Райчинця на посаді Голови ЄКУ ця організаційна надбудова громадських українських організацій, модернізуючи свою роботу та наповнюючи її сучасним змістом, засвідчила свою життєстійкість.

У роботі Річних Нарад узяли участь працівники МІОКу: Оксана П’ятковська, Андрій Яців, Юрій Марусик, Назар Данчишин, Марія Лизак.