Команда ІЕПТ Львівської політехніки перемогла у туристичних перегонах «Кубок Карпат – 2016»

ІЕПТ Львівської політехніки
нагорода

Команда від Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму імені В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» взяла участь у змаганнях «Кубок Карпат – 2016», які відбувалися з 5 до 9 травня 2016 року в Івано-Франківській області, зокрема в гірському масиві «Горгани».

У складі команди Інституту було 10 осіб (керівник і 9 студентів). Відповідальний керівник – асистент кафедри туризму В.М. Костючко.

Маршрут змагань проходив через смт. Ворохта, с. Яблуниця, с. Паляниця, повз гору Хом’як (1542 м). Команда підкорила за майже зимових погодних умов (вітер зі снігом) гору Синяк (1665 м). Також відвідали мальовничий однокаскадний Женецький водоспад Гук (15 м), ознайомилися з туристичними атракціями і туристичною інфраструктурою в м. Яремче, зокрема відвідали Яремчанський водоспад Пробій, що є одним із найповноводніших водоспадів Карпат.

За результатами туристичних перегонів «Кубок Карпат – 2016» серед команд студентів вищих навчальних закладів ІІІ–ІV рівнів акредитації на дистанції пішохідного маршруту в 60 км, з елементами орієнтування на час, команда ІЕПТ ім. В. Чорновола посіла перше місце і нагороджена грамотою.