Коломийський політехнічний коледж Університету презентував свої досягнення на Дні відкритих дверей

За матеріалами сайту «Дзеркало Медіа»
День відкритих дверей

В одному з найстаріших навчальних закладів Прикарпаття – Коломийському політехнічному коледжі Національного університету «Львівська політехніка» – відбувся День відкритих дверей.

Коледж починався від ремісничої цісарсько-королівської школи деревного промислу, заснованої 1894 року. За радянської влади заклад мав назву технікуму МОД, потім змінив статус на «механіко-технологічний коледж». У зв’язку з розширенням переліку спеціальностей статус і назву довелося знову змінити на ті, які заклад має сьогодні.

Про досягнення коледжу розповів його директор Андрій Ляшеник. Студенти почергово презентували всі спеціальності. Зі спеціальності «лісове господарство» коледж починався; нині, за словами директора, одна з базових спеціальностей – економічна. Студенти стажуються в банках та інших фінансових установах.

А от «найкрасивіша» спеціальність – модельєр-конструктор. І в цьому можна було пересвідчитися, спостерігаючи, як дівчата граційно дефілювали у зшитому власноруч одязі – у різних стилях, залежно від способу життя й естетичних уподобань.

Зі свого боку хлопці, які займаються вивченням комп’ютерних технологій, демонстрували сконструйованих роботів – це їхнє ноу-хау, вони самі спроектували й розробили електронних людиноподібних помічників.

Гості ходили по кабінетах, оглядали виробничі майстерні, знайомилися з навчальним процесом і його специфікою саме в цьому закладі з понад столітньою історією.

Докладніше: Сайт «Дзеркало Медіа»

День відкритих дверей День відкритих дверей День відкритих дверей День відкритих дверей День відкритих дверей День відкритих дверей