Христина Гірна, студентка кафедри МІ: «Практика дала мені змогу розвинути навички міжнародної проєктної діяльності»

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Фото з практики

Своїми враженнями про перебіг практики за темою бакалаврської кваліфікаційної практики ділиться студентка групи МІ-41 кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки Христина Гірна:

«Моя переддипломна практика проходила в управлінні зовнішніх зв’язків та місцевого розвитку Долинської міської ради Івано-Франківської області.

Міжнародна співпраця відіграє важливу роль у розвитку міста Долини. Міська рада активно співпрацює з містами-побратимами, партнерами та міжнародними організаціями з різних країн світу. Ось нещодавно міськрада Долини підписала угоду про побратимство з Деллігзеном (Німеччина).

Ще одним важливим партнером є Гульборсунн (Данія), з яким тут співпрацюють уже не перший рік. І нещодавно в міську раду завітав важливий гість з муніципалітету Гульборгсунна. Його ознайомили з роботою одного з найбільших інноваційних підприємств «Долина-Агро». Також гість відвідав Долинський центр надання адміністративних послуг: домовились про майбутній проєкт у галузі енергетики та підтримки бізнесу.

Наприкінці 2023 року стало відомо, що проєкт «SOS дбаємо про здоров’я дітей» обрано серед 115 претендентів як одного з 20 переможців (8-е місце) на конкурсі проєктів (пріоритет «Здоров’я») у рамках Програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021–2027.

Важливо зазначити, що успішному поданню проєктних заявок сприяє вебсайт RO-UA для будь-кого, хто зацікавлений у програмі Interreg NEXT Румунія – Україна 2021–2027 років. Він надає чітку й доступну інформацію про програму, її цілі, пріоритети і можливості фінансування.

Для окремого аналізу я обрала проєкт «Співпраця для покращення медичного обслуговування в Долині та Бая-Спріє (Румунія)», що фінансується Європейським Союзом. Проєкт є успішним прикладом співпраці між українськими та румунськими громадами. Він продемонстрував, як можна покращити життя людей за допомогою спільних зусиль та обміну досвідом.

Для мене також було важливо, що я мала можливість висловити свої пропозиції до проєкту «Стратегія розвитку Долинської міської громади до 2027 року».

Кафедра міжнародної інформації щиро вдячна керівництву та працівникам Долинської міської ради за фахову організацію цієї переддипломної практики!

Фото з практики Фото з практики