Хмельницький політехнік уже три місяці навчається в США у рамках Соmmunity Colledge Initiative Program

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-зустрічі

У червні 2021 року, пройшовши всі етапи конкурсного відбору, студент Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» Олексій Горбатенко став одним із п’яти українських студентів, котрі отримали запрошення на річне навчання в американському College of dupage (штат Іллінойс) за спеціальністю «Медіаграмотність та боротьба з дезінформацією».

І ось уже три місяці Олексій навчається у двох країнах паралельно: дистанційно на IV курсі відділення комп’ютерної інженерії Хмельницького політехнічного фахового коледжу та очно в американському коледжі.

27 жовтня відбулась його онлайн-зустріч із студентським активом ХПК. Олексій розповів про особливості навчання, позаурочну волонтерську діяльність, побутові умови, спілкування з американцями та представниками інших національностей, що також стажуються у США. Звернув увагу на необхідність вакцинування студентів, зауважив, що наразі мало подорожував, оскільки донедавна не мав щеплення.

Приклад Олексія надихає інших студентів бути активними, ставити мету і йти до своєї мрії. Тож запитань до юнака було багато. Студенти цікавились, чи подобається йому перебування у США, чи сумує він за Україною, які подальші життєві плани… Час розмови збіг надзвичайно швидко, а цікавість лише зросла. Тож політехніки з нетерпінням чекають наступної зустрічі.

Докладніше – на сайті Хмельницького політехнічного фахового коледжу.