У Львівській політехніці проходить Міжнародна конференція з комп’ютерних наук та інформаційних технологій

Прес-служба Львівської політехніки
на конференції

Вже традиційно на початку вересня до Львова злітаються з різних куточків світу представники найсучаснішої галузі людського пізнання – комп’ютерних наук та інформаційних технологій. 11 вересня 2018 року в Національному університеті «Львівська політехніка» розпочала роботу ХІІІ Міжнародна наукова конференція «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT 2018).

Наукове зібрання спільно організували та проводять Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки, факультет комп’ютерних наук Харківського національного університету радіоелектроніки, Національна академія наук України, Технічний університет міста Лодзі (Польща), Асоціація електриків України та низка ІТ-компаній.

Конференцію вступним словом відкрив директор Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій професор Микола Медиковський. Її учасників та гостей привітав проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків професор Олег Матвійків.

Як розповідає завідувачка кафедри систем штучного інтелекту професор Наталія Шаховська, у цьогорічній зустрічі беруть участь представники понад 20 країн світу. За її словами, особливістю нинішньої конференції буде ще один воркшоп з інтелектуальної обробки даних. Прикметно, що всі доповіді та виступи учасників – англійською мовою. Матеріали конференції будуть опубліковані у відповідному збірнику, а також у відомому німецькому журналі «Springer».

Цьогорічна міжнародна конференція – це надзвичайно важливий обмін досвідом у галузі комп’ютерних наук. Водночас сьогодні на міжнародному ринку праці є величезний попит на програмістів і фахівців комп’ютерної справи та інформаційних технологій.

– Чи відкриють учасники конференції якісь секрети, котрі згодом можна використати чи якось практично застосувати?

– Сама конференція, – наголосила пані Наталія, – є прикладною. Якщо говорити про секрети, то обмін досвідом тут ведеться дуже обережно. Наприклад, один із доповідачів розповідав про результати, які він отримав під час комп’ютерного опрацювання медичних зображень. Але яким методом цього досяг, він не розповів. Звичайно, у разі впровадження такої технології конкретна методика буде доступна для фахівців.

на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT 2018) на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT 2018) на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT 2018) на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT 2018) на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT 2018) на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT 2018) на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT 2018)