Засновники і керівники кількох ІТ-компаній Львова зустрілися зі студентами кафедри прикладної математики

Кафедри прикладної математики Львівської політехніки
на зустрічі зі студентами кафедри ПМ

Нещодавно відбулася лекція-зустріч для студентів кафедри прикладної математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки з Ярославом Любінцем (SoftServe), Андрієм Скоропадом (Perfectial) і Тарасом Войтовичем (Teamvoy). Усі запрошені гості мають безпосередню причетність до кафедри: Ярослав Любінець тривалий час був доцентом кафедри й особисто долучився до виховання багатьох поколінь фахівців, чимало з яких стали його колегами у корпорації СофтСерв; Андрій Скоропад і Тарас Войтович є випускниками кафедри 2000 та 2006 років відповідно.

У ході зустрічі Андрій Скоропад розповів, що багато випускників різних років стали співробітниками компанії Perfectial. Тарас Войтович у своєму виступі згадав, що також став роботодавцем для випускників рідної кафедри, і відзначив, що чимало його одногрупників і однокурсників стали успішними IT-фахівцями світового рівня, а деякі з них працювали і працюють у провідних світових компаніях, таких як Facebook, Amazon, Google та інших.

У ході обговорень гості часто згадували про важливість набуття за час навчання в Університеті не лише міцних фундаментальних знань, що мають бути покладені в основу майбутньої професійної діяльності, але й обов’язковість вивчення на рівні не гірше B2 іноземних мов, зокрема, англійської. Чималий акцент було зроблено саме на розвиток особистісних якостей у студентів, прагнення до саморозвитку та виявлення наполегливості й ініціативності у цьому процесі, неприйнятність «очікувальної» позиції в умовах динамічного і швидкозмінного сучасного світу.

Завідувач кафедри Петро Костробій від імені колективу кафедри та студентства подякував гостям за їхню всебічну підтримку й активну участь у навчальному процесі, підтримку в модернізації навчальних курсів та адаптації їх до вимог сучасної IT-індустрії, висловив побажання до подальшого розвитку такої плідної співпраці.

на зустрічі зі студентами кафедри ПМ на зустрічі зі студентами кафедри ПМ