Випускниця ІГСН Катерина Бодасюк: «Студенти повинні більше практикувати програми Еразмус+»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
панорама Вільнюса

Катерина Бодасюк (м. Вільнюс, Литва), випускниця кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, поділилася своїми думками про навчання в Університеті.

– Я завершила навчання за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» спеціалізації «Міжнародні відносини» Інституту гуманітарних та соціальних наук у 2017 році. Сьогодні працюю у Вільнюсі спеціалістом з міжнародної судової практики у Вестерн Юніон. Ми отримуємо запити від головних відділень поліції з різних країн щодо осіб, яких підозрюють у махінаціях, відмиванні грошей, торгівлею людьми, тероризмі тощо. Я працюю із запитами з Франції, Естонії, Білорусі та України.

Хочу наголосити, що освітня програма у Львівській політехніці забезпечила мені базові фахові знання зі спеціальності, також дуже корисною і повчальною для мене була практика за темою бакалаврської роботи у Консульстві Литви у Львові. Я досліджувала сучасну українсько-литовську співпрацю і виграла стипендію на навчання в магістратурі у Литві.

Я буду відверта і зазначу, що сьогодні, як показує мій досвід роботи у міжнародній компанії, для студентів та молодих фахівців-міжнародників важливим та корисним є набуття більш практичних навичок. Важливо для студентів поєднувати роботу і навчання. Дуже важливим є також стажування за кордоном, я отримала можливість практикуватися в Іспанії, Валенсії, а також у представника від Сейму Литви у ЄС, у Брюсселі.

Особливо хочу наголосити на важливості вивчення іноземних мов. Окрім цього, за кордоном я переконалась, що для сучасного студента важливими є дисципліни на вибір. Сюди входять, зокрема, мовні курси. У моєму випадку це була французька – оскільки це дипломатична мова. І тому я б пропонувала для нашої освітньої програми розширити кількість вибіркових дисциплін, особливо зі залученням практичної складової.

Вважаю, що саме практики Еразмус і вдосконалення вивчення іноземних мов стало для мене важливим у професії міжнародника, моєму професійному становленні і розвитку.

Якщо буде така можливість, буду дуже рада зустрітись зі студентами кафедри політології та міжнародних відносин та викладачами, поділитись своїм досвідом, розповісти про можливості практики і стажування.