Кафедра технологій управління ІАПО інноваційно навчає фінансової грамотності

Кафедра технологій управління Львівської політехніки
Фрагмент подяки від НБУ

Нещодавно Україна долучилась до міжнародної кампанії з підвищення фінансової обізнаності дітей та молоді «Всесвітній тиждень грошей» (Global Money Week 2021). В цей час у різних країнах світу проходило багато заходів, уроків, лекцій, воркшопів, майстер-класів, змагань і конкурсів задля підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.

У межах вивчення дисципліни «Фінансова грамотність» (курс викладає завідувач кафедри технологій управління, д.е.н., професор Павло Ільчук) студенти й викладачі Університету активно долучились до заходів Global Money Weeek 2021, а цьогорічний внесок усіх політехніків у розвиток фінансової грамотності був належним чином відзначений Національним банком України – подякою.

У 2021 році спільноті Львівської політехніки завдяки постійним ефективним реформам навчального процесу стало значно легше долучатись до таких заходів. Зокрема, у 2020–2021 навчальному році всі магістри Університету завдяки модернізації системи вибору навчальних дисциплін отримали чудову можливість вивчати не лише дисципліни, які передбачені їхнім навчальним планом, але й вибирати будь-які навчальні дисципліни інших освітніх програм. Загалом у 2020–2021 н.р. магістри вперше вибирали з-поміж більш ніж 100 навчальних дисциплін, а не з 5–10, як це було раніше.

Тому, завдяки такому реформуванню, вперше студенти різних навчально-наукових інститутів Львівської політехніки змогли вибрати дисципліни, які їм до вподоби та знадобляться не лише для професійного, але й особистого розвитку. Зокрема, магістри Інституту хімії та хімічних технологій (групи ХТТС-11 та ХТКХ-11) вибрали дисципліну «Фінансова грамотність», яку вони у 2021 році вивчають разом з магістрами спеціалізацій «Управління проектами» та «Управління житловими будинками та їхніми об’єднаннями» кафедри технологій управління Інституту адміністрування та післядипломної освіти.

Кафедра технологій управління вітає започатковану цьогоріч практику вибору магістрами широкого спектру навчальних дисциплін та запрошує студентів і викладачів до підвищення рівня фінансової грамотності спільними зусиллями.