Кафедра обліку та аналізу провела Літню школу «Фінансовий аналітик» для старшокласників

Кафедра обліку та аналізу Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

З метою профорієнтаційної, інформаційно-консультаційної та мотиваційної підготовки, а також залучення потенційних абітурієнтів на навчання за бакалаврським рівнем підготовки освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» з 9 по 11 травня 2024 року на базі кафедри обліку та аналізу Національного університету «Львівська політехніка» в очній формі було проведено Літню школу «Фінансовий аналітик». Учасниками заходу стали 95 старшокласників середніх загальноосвітніх шкіл міста Львова.

Відповідно до затвердженої програми літньої школи було проведено такі заходи:

  • тренінг-знайомство учасників, презентація кафедри обліку та аналізу, ознайомлення зі спеціальністю «Облік і оподаткування» (завідувач кафедри Ігор Яремко, доцентка Марія Нашкерська);
  • воркшоп «Історія виникнення та розвитку обліково-аналітичного напрямку» (доцентка Олеся Лемішовська);
  • воркшоп «Вибір професії – вибір майбутнього» (доцентка Алла Ясінська);
  • бізнес-гра «Все спланую, порахую, проаналізую», вікторина (доцентка Наталія Воськало);
  • воркшоп щодо ведення домашньої бухгалтерії «Час планувати та аналізувати власні фінанси: рішення для ведення домашньої бухгалтерії» (доцентка Ольга Височан);
  • командний Smart-quiz «Аналітика і мистецтво» (доцентка Ольга Височан);
  • міні-лекція «Програмне забезпечення обліку та бізнесу» (доцентка Ольга Рябкова);
  • міні-лекція «Фінансова аналітика – професія майбутнього» (доцентки Наталія Микитюк та Марія Нашкерська).

Цікавою була зустріч з керівником Львівського офісу ПрАТ «КПМГ Аудит». Учні із захопленням слухали про особливості започаткування власного бізнесу, актуальність професії фінансового аналітика на сучасному ринку праці.

Під час проведення цих заходів учасники літньої школи брали участь у розв’язуванні ситуаційних і тестових завдань, ребусів та кросвордів. За результатами Smart-quiz були нагороджені кращі команди й окремі переможці.

Знайомство з Політехнікою продовжилося екскурсією до головного корпусу Університету, Актової зали, де учасникам показали твори польського художника Яна Матейка, які були задумані як своєрідні алегорії розвитку суспільства, його досягнень і технічного поступу, а також екскурсією до зали Захарієвича.

Завершилася літня школа підбиттям підсумків, обміном пропозиціями щодо подальшої співпраці, враженнями, опитуванням (анкетуванням) учасників щодо їхньої участі у заході, нагородженням команд переможців та врученням сертифікатів.

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи