Кафедра історії, музеєзнавства і культурної спадщини провела зустріч зі стейкхолдерами

Кафедра історії, музеєзнавства та культурної спадщини
Фото із зустрічі

Кафедра історії, музеєзнавства та культурної спадщини Львівської політехніки провела у форматі круглого столу зустріч зі стейкхолдерами щодо оновлення магістерської програми за спеціальністю 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство». На зустрічі були присутні викладачі кафедри, студенти магістратури, випускники, представники музейних, пам’яткоохоронних, туристичних інституцій та територіальних органів управління.

Директор Історичного музею Роман Чмелик підкреслив, що програма має відображати той запит, який ставлять перед випускниками працедавці. Кафедра ІМКС чи не єдина у регіоні, яка готує фахівців такої спеціальності і, враховуючи попит на молодих фахівців, необхідно всіляко сприяти, щоб про освітню програму дізнавалось більше абітурієнтів.

Директор Львівської асоціації розвитку туризму Андрій Мацелюх вказав на важливість врахування Звіту експертів Ради Європи щодо покращення культурної галузі в Україні, адже одним із важливих напрямів, який потребує розвитку, є управління сферою культури, зокрема культурними центрами, історичною та архітектурною спадщиною. Саме таких фахівців мала б готувати кафедра ІМКС на магістерській програмі.

Голова ради Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Андрій Салюк підкреслив важливість менеджменту культурної спадщини та культурного туризму, адже культурний туризм – це важлива форма використання культурної спадщини.

Студенти магістратури й випускники акцентували увагу на надто вузькій назві освітньо-професійної програми, адже назва – це найперше, на що звертає увагу абітурієнт.

За підсумками зустрічі було вирішено врахувати побажання стейкхолдерів та створити нову освітню програму магістратури «Менеджмент культурної спадщини і культурного туризму».

Фото із зустрічі Фото із зустрічі