Кафедра ІМКС провела науково-практичну конференцію «Культурна спадщина: традиції та інновації»

Кафедра ІМКС Львівської політехніки
на конференції  «Культурна спадщина: традиції та інновації»

27 травня 2019 року кафедра історії, музеєзнавства та культурної спадщини Національного університету «Львівська політехніка» провела науково-практичну конференцію «Культурна спадщина: традиції та інновації».

Географічно на зібранні були представлені Київ, Львів, Тернопіль, Луцьк і Краматорськ. Загалом на конференції було виголошено 30 доповідей. Активну участь у заході взяли студенти спеціальності «Музеєзнавство, пам’яткознавство», які навчаються на кафедрі ІМКС.

Тематика доповідей охопила різноманітні аспекти збереження та популяризації історико-культурної спадщини: роль громад, громадських організацій та окремих особистостей у збереженні спадщини, історичні традиції у цій сфері та новації в пам’яткоохоронній сфері. Чимало доповідей стосувалися деяких аспектів музейної справи: інноваційних практик в музеях, наративів у музейних експозиціях, музеєфікації «незручної» спадщини й окремих музейних колекцій та їхнього наукового й освітнього потенціалу.

на конференції  «Культурна спадщина: традиції та інновації» на конференції  «Культурна спадщина: традиції та інновації» на конференції  «Культурна спадщина: традиції та інновації» на конференції  «Культурна спадщина: традиції та інновації» на конференції  «Культурна спадщина: традиції та інновації» на конференції  «Культурна спадщина: традиції та інновації»