Кафедра АВКТ отримала сучасний лабораторний стенд для вивчення й дослідження систем керування

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Фото із зустрічі на кафедрі АВКТ

16 листопада 2021 року відбулася зустріч керівництва, викладачів і студентів кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Львівської політехніки з працівниками акціонерного товариства «Галичфарм». Під час зустрічі представники «Галичфарму» передали на кафедру як спонсорську допомогу сучасний лабораторний стенд, виготовлений на підприємстві.

Лабораторний стенд розроблений на основі контролера Simatic S7-1200 та HMI-панелі Siemens KTP600, що дає можливість розробляти й досліджувати системи керування процесами з функціями оперативного управління та можливістю інтегрувати їх до систем керування виробництвом.

Потрібно відзначити, що лабораторний стенд виготовлений за проєктом, розробленим у рамках виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи студента Василя Чабана під керівництвом старшого викладача Ігоря Костика та старшого викладача Олександра Кріля. Монтаж обладнання лабораторного стенду виконали студенти Василь Чабан та Євген Телятніков під час проходження практики на АТ «Галичфарм». До розроблення демонстраційного проєкту долучився також студент магістратури Андрій Воробій.

Під час зустрічі керівник відділу навчання персоналу АТ «Галичфарм» Мар’яна Івашина підтвердила, що кафедра готує кваліфікованих фахівців з автоматизації, які з успіхом працюють на підприємстві, і запропонувала продовжити співпрацю щодо практики та стажування студентів на підприємстві. Керівник відділу автоматизації АТ «Галичфарм» Максим Гаврилишин відзначив тривалу співпрацю відділу автоматизації підприємства з кафедрою, зокрема активну участь працівників кафедри доцента Богдана Кріля і старшого викладача Олександра Кріля у модернізації систем керування технологічними процесами на АТ «Галичфарм».

Завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Федір Матіко підкреслив, що поєднання навчання студентів на кафедрі зі стажуванням на сучасних підприємствах дає можливість сформувати саме ті компетентності студента, які потрібні на ринку праці, й готувати конкурентних фахівців з автоматизації.

Фото із зустрічі на кафедрі АВКТ Стенд