Кабінет Міністрів України пропонує впровадити жорсткіший карантин із 8 до 24 січня 2021 року

Центр комунікацій Львівської політехніки
Кабмін

Кабінет Міністрів України на позачерговому засідання ухвалив проєкт постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Передбачено, що посилені карантинні обмеження будуть запроваджені в Україні з 8 до 24 січня включно 2021 року.

Після офіційного оприлюднення рішення Кабінету Міністрів України, у Львівській політехніці видадуть відповідний наказ про продовження карантинних обмежень. До того часу в Університеті, за наказом ректора № 594-1-10 від 12.11.2020 року, режим карантину діє до 31 грудня 2020 року.

Відповідно до ухваленого документа, з 8 до 24 січня 2021 року заборонятиметься робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос), кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів, а також ТРЦ (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією). На період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Продовжить працювати громадський транспорт, продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.