Італійська комедія в студентському виконанні: театр-студія «Хочу» запропонував глядачам нову постановку

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
театр-студія «Хочу»

Народний театр-студія «Хочу», що діє при Народному домі «Просвіта» Львівської політехніки, запропонував глядачам свою нову постановку – італійську комедію Джуліо Скарначчі та Ренцо Тарабузі «Моя професія – синьйор з вищого світу».

Усі події вистави обертаються довкола великої італійської родини, заради добробуту якої її глава Леонідо Папагатто вдається до різних маніпуляцій і вигадок. Однак і дрібні крадіжки продуктів на званих обідах і вечерях, і створення міфічного доброчинного фонду підтримки бідних родин – усе це можна пробачити герою, бо мета його шляхетна, а втілення її – необразливе та смішне. Тому щасливу розв’язку п’єси й актори, і публіка в залі сприйняли позитивно – нагорода від фонду заслужена, вона є ніби визнанням артистичності й чарівності шахрая Леонідо, якого зіграв студент ІСТР Дмитро Качковський.

У майже годинній постановці режисера Анастасії Непомнящої було задіяно 14 студентів-акторів. Варто відзначити студентів Інну Скічко (ІНЕМ), яка грала роль дружини головного героя, Тетяну Топчій (донька подружжя) й Євгенію Шаховець (представниця фонду й телеведуча Катерина Осаджіо) із ІГСН, Аллу Кольгофер (роль дідуся, якого найняли для родини, щоб підсилити ефект бідності) з ІСТР.

Один із показів студентської постановки «Моя професія – синьйор з вищого світу» відбувся на всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена» в Очакові.

театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу» театр-студія «Хочу»