Ірина Ключковська взяла участь в експертних консультаціях «Міграція в Україні: ситуація, виклики та перспективи співпраці з ЄС»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Директорка МІОК Ірина Ключковська

3 грудня 2020 року на запрошення Міжнародної Організації з Міграції ООН Ірина Ключковська, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки, взяла участь в експертних консультаціях «Міграція в Україні: ситуація, виклики та перспективи співпраці з ЄС», організованих за участю 15 учасників, які представляли офіс Президента України, уряд України, міжнародні організації та громадянське суспільство.

Учасники Консультацій виокремили ключові питання міграції в Україні та обговорили стратегічні пріоритети в управлінні міграцією, беручи до уваги інструменти співробітництва між Україною та ЄС для підтримки міграційних ініціатив у країнах Східного партнерства.

Елла Лібанова, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України, представила «Огляд ситуації: міграція, ключові виклики та потенціал для розвитку в Україні».

Теута Граждані з Міжнародної Організації з Міграції ООН презентувала найбільш актуальні інструменти ЄС у галузі міграційного співробітництва.

У рамках Консультацій експерти обговорили також інструменти співпраці та їхню актуальність в українському контексті, а також пріоритетні питання, які слід розв’язати в рамках діалогу Україна – ЄС із питань міграції та мобільності.