Інститут геодезії Львівської політехніки у співпраці з Укргідроенерго впроваджує дуальну освіту

Інститут геодезії Львівської політехніки
Кирило Гарбузов

У вересні 2024 року студент четвертого курсу бакалаврату Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка» Кирило Гарбузов розпочав навчання з елементами дуальної освіти на базі Дністровської ГЕС – однієї зі станцій ПрАТ «Укргідроенерго».

Цей крок став результатом підписання трьохстороннього договору між студентом, Університетом і провідною гідроенергетичною компанією України, що регламентує порядок надання освітніх послуг, реалізацію практичної складової навчального процесу та забезпечення досягнення освітніх результатів, передбачених програмою. Договір передбачає, що студент отримує можливість інтегрувати навчальний процес із практичною роботою на підприємстві.

До початку співпраці представники Укргідроенерго особисто переконались у професійній підготовці студента та його готовності до виконання поставлених завдань. Спільно з фахівцями підприємства для Кирила було розроблено індивідуальний навчальний план та програму практичного навчання.

Сьогодні Кирило Гарбузов демонструє високий рівень навчання та значний обсяг засвоєної інформації. Студент наголошує на масштабності робіт на Дністровській ГЕС, різноманітності завдань та важливості точності у виконанні поставлених цілей, які суттєво відрізняються від робіт, які він виконував в Університеті.

У 2024 році Національний університет «Львівська політехніка» та ПрАТ «Укргідроенерго» підписали Меморандум про співпрацю з метою підготовки фахівців у таких важливих галузях як енергетика, інженерія, будівництво, геодезія та землеустрій. Одним із ключових завдань цієї співпраці є підготовка спеціалістів, готових до викликів сучасності, а також науковий супровід робіт з оцінки деформацій гідроспоруд в умовах воєнного часу.

Впровадження елементів дуальної освіти забезпечує не лише високий рівень практичних навичок у студентів, але й сприяє розвитку національної економіки через підготовку фахівців, здатних ефективно працювати в умовах викликів воєнного часу.