Добра справа від студентів: ІНПП відновив роботу Центру безоплатної правової допомоги населенню

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

Після невеликої перерви знову відновив свою роботу Центр безоплатної правової допомоги населенню, який працює при Інституті права і психології Львівської політехніки, що на вул. Театральній.

Створюючи Центр, ректорат університету і керівництво інституту мали на меті допомогти майбутнім правникам, які навчаються на трьох кафедрах – цивільно-правових дисциплін, адміністративного та інформаційного права й кримінального права і процесу, – не лише досконало знати теоретичну юриспруденцію, а й у ході навчання отримати добру практичну підготовку з надання правової допомоги населенню.

– Вважаю, що форма залучення студентів до практичного навчання себе виправдовує і дає позитивні результати, – каже заступник директора інституту професор Олексій Остапенко. – Про цю роботу звітуємо не лише перед керівництвом інституту, а й перед обласним управлінням юстиції. Найчастіше за допомогою до нас звертаються люди, які шукають роботу, чи яких приватні власники незаконно звільнили з роботи. Студенти четвертого курсу і магістри допомагають у правовому полі владнати сімейні, спадкові справи, ті, що стосуються інтелектуальної власності. У Центрі проходять практику лише зацікавлені в ній особи. При цьому, вони мають певну свободу, щоб, даючи правові консультації відвідувачам, могли відчувати себе господарями ситуації. З ними завжди працює й викладач, який спершу сам вивчає проблему, а тоді передає її конкретному виконавцю. Трапляється, що студент відразу не може дати негайної відповіді, тоді відвідувач приходить ще раз.

Зараз більшість студентів четвертого курсу інституту проходять навчальну практику саме у Центрі безоплатної правової допомоги населенню. З понеділка до четверга з 15 до 17 години (окрім канікул) кожен охочий може отримати у них кваліфіковану правову консультацію.