Іноземні експерти розповіли про європейський досвід розвитку стартапів в межах Осінньої школи проекту EUSLink

КАФЕДРА АДМІНІСТРАТИВНОГО ТА ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ
Іноземні експерти розповіли про європейський досвід розвитку стартапів в межах Осінньої школи проекту EUSLink

Експертами другого дня Осінньої школи «Європейський досвід розвитку стартапів для українських університетів» були проф. Стефен Віткопф (Prof. Stephen Wittkopf) з Університету Люцерна та Др. Томас Рехмет (Dr. Tomas Rehmet) з Університету Ротлінгена. 

В другий день Осінньої школи Др. Томас Рехмет провів тренінг про програми з розвитку підприємництва в Німеччині, їх особливості та основні акценти. Учасники дізнались про інструменти розвитку стартапів та можливості для інноваторів та засновників стартапів від німецької екосистеми стартапів.

Проф. Стефен Віткопф провів тренінг на тему: «Market / Innovation / Technology Readiness Levels: European dimension». Учасники Осінньої школи дізналися про рівні готовності стартапу до виходу на ринок, критерії виміру готовності та перехід стартапів до освоєння ринку.

Тренінг проф. Стефена Вітткопфа є прикладом співпраці між проектами EUSLink, DISCO LVIV та HSLU Hochschule Luzern. Учасники Осінньої школи дізналися про проект #DISCO та можливості проекту для молодих підприємців та засновників стартапів.

Проєкт EUSLink — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Ukrainian academic integration to European Union Startup Ecosystem: link to best practices» реалізовується за підтримки Європейського Союзу та триває три роки з 01.10.2022 до 30.09.2025.

Іноземні експерти розповіли про європейський досвід розвитку стартапів Іноземні експерти розповіли про європейський досвід розвитку стартапів