Грантовий конкурс «Простір даних для мобільності» у рамках Програми «Цифрова Європа»

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до конкурсу

Проєктний офіс Національного університету «Львівська політехніка» пропонує науковцям звернути увагу на грантовий конкурс «Простір даних для мобільності (розгортання)» у рамках Програми «Цифрова Європа».

Метою цього конкурсу є підтримка створення технічної інфраструктури в поєднанні з механізмами управління, які сприятимуть легкому транскордонному доступу до ключових ресурсів даних у сфері міської мобільності та транспорту.

Очікуваний результат підтриманих проєктів – оцифровані процеси, що дадуть змогу державному сектору та підприємствам отримувати доступ до більшої кількості високоякісних даних про міську мобільність.

Міста й установи громадського транспорту використовуватимуть зібрані дані для виявлення проблемних ділянок, які потребують удосконалення, а також для оцінювання ефективності та загального впливу політики міської мобільності.

Також цей конкурс орієнтований на створення наборів даних, які допоможуть малим та середнім підприємствам розширити свої пропозиції щодо товарів і послуг, розробку вдосконаленого моніторингу викидів, що призведе до поліпшення екологічних показників.

Підтримані у цьому конкурсі проєкти сприятимуть створенню великої кількості точних і надійних даних, які будуть застосовані для розвитку міської інфраструктури, а також для створення систем штучного інтелекту.

Бюджет конкурсу – 8 мільйонів євро.

Дедлайн – 24 січня 2023 року.

Докладніше про конкурс