Грантовий конкурс програми Horizon Europe щодо цифрових технологій у сфері безпеки харчових продуктів

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до конкурсу

Проєктний офіс Національного університету «Львівська політехніка» пропонує звернути увагу на грантовий конкурс «Цифрові технології на місці для моніторингу поживних речовин і хімічних або біологічних факторів стресу в ґрунті та рослинах, що мають відношення до безпечності харчових продуктів і харчування» у межах програми Horizon Europe.

Метою конкурсу є створення нових можливостей у використанні локальних цифрових інструментів (наприклад, штучний інтелект і дистанційне зондування) для моніторингу поживних речовин, мікроелементів, хімічних та біологічних факторів стресу в ґрунті, рослинах і, згодом, у продуктах харчування в різні етапи виробничого процесу. Очікують, що результати програми знизять ризики безпеки харчових продуктів, а також покращать потенціал управління ризиками на різних етапах виробництва харчових продуктів.

Серед активностей, передбачених проєктом, можуть бути:

  • розвиток і/або розроблення інноваційних цифрових технологій, включаючи дослідницьке моделювання, калібрування та прогнозування для виявлення харчових речовин і мікроелементів, хімічних та біологічних забрудників, які впливають на якість і безпеку харчових продуктів;
  • просування та/або розроблення цифрових технологій і застосунків для визначення параметрів ґрунту в польових умовах, що стосуються безпеки харчових продуктів та харчування, спрямованих на покращення методів керування ґрунтом (наприклад, цільове внесення добрив, відновлення ґрунту);
  • виявлення проблем розширенням наявних цифрових технологій, пов’язаних зі взаємозв’язком між ґрунтом та продовольством.

Загальний бюджет: 12 000 000€.

Крайній термін подання заявок: 20 вересня 2023 року.

Докладніше про конкурс