Гостьовий професор з Німеччини провів англомовний факультативний курс для студентів ІБІС

Кафедра будівельних конструкцій та мостів Львівської політехніки
Фото з лекції

На кафедрі будівельних конструкцій та мостів Інституту будівництва та інженерних систем Львівської політехніки завершився англомовний факультативний курс International Project Management («Закордонний досвід організації будівництва») для студентів-бакалаврів. Лектором був гостьовий професор Лоренц Герес з міста Вісбаден, Німеччина, слухачами – студенти ІІ–IV курсів, які виявили бажання поглибити свої знання за межами основної навчальної програми.

Факультатив тривав із жовтня по грудень і проходив у формі комбінованого навчання: частину занять проводили через платформу Zoom, а завершальний етап відбувався очно. Метою курсу було підвищення рівня розуміння студентів на прикладі організації будівельних процесів на будмайданчиках у Європі, а також автоматизації цих процесів за допомогою широко доступного Microsoft Excel. Результати навчання студенти презентували перед лектором, і ті, хто успішно впорались із завданнями, отримали від доктора Лоренца Гереса та завідувача кафедри БКМ Романа Хміля відповідні сертифікати.

Студенти ІБІС отримали новий і цікавий досвід, розуміють практичну доцільність цього курсу та сподіваються застосувати здобуті знання та навички як під час навчання, так і в майбутньому під час відбудови України.

Важливо відзначити, що це уже вдруге доктор Герес проводить курси для українських студентів на волонтерських засадах і, сподіваємось, не востаннє. Витрати на його приїзд, очне навчання та організацію дозвілля для студентів були відшколовані німецьким благодійним фондом Якоба Вільгельма Менглера.

Також буде цікаво дізнатися про враженнями самого німецького гостя від відвідин Львова та України з його особистого інтернет-блогу.

Львівські політехніки щиро дякують доктору Лоренцу Гересу за цінний внесок у розвиток міжнародної освіти для українського студентства і сподіваються на продовження співпраці з ним у майбутньому!

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції