Політехніків запрошують до Японії: гостем Університету був Другий секретар Посольства Японії в Україні

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
на зустрічі з Хошіно Юічі

12 вересня Львівська політехніка приймала Другого секретаря Посольства Японії в Україні.

До університету Хошіно Юічі прибув у супроводі співробітника відділу культури Посольства Японії в Україні Кирила Ярошика. Метою візиту поважного гостя стала зустріч із політехніками, що вивчають японську мову, зокрема зі студентами спеціальностей прикладна лінгвістика та міжнародні відносини. Організувала захід кафедра іноземних мов ІГСН.

У часі зустрічі політехніків ознайомили із можливостями навчання та стажування у Японії. Гості презентували три ґрантові програми Міністерства освіти, культури, спорту, науки та технології Японії: «Японська мова і культура» (для студентів 2–4 курсів), «Стажер-дослідник» (для випускників-бакалаврів), «Навчання в японському університеті» (для випускників шкіл та студентів). Реалізування програм відбувається за повної фінансової підтримки уряду Японії, тому конкурсний відбір є дуже жорсткий.

– Багато хто подається, але мало хто проходить. У середньому квота на програму – десять студентів, але цьогоріч на «Стажера дослідника» пройшло лише п’ятеро, бо решта мала дуже низькі бали. Щороку подається дедалі більше осіб, але проходить щораз менше – конкуренція величезна. Подача документів нескладна, але у ході виникає багато нюансів, тому вільно нам телефонуйте, – ми завжди готові допомогти, – розповів пан Ярошик.

Захід був не лише корисний, а й цікавий – студенти дізналися більше про Японію та отримали відповіді на свої запитання. До слова, незважаючи на поважну посаду, Хошіно Юічі був люб’язним та відкритим до спілкування, жартував зі студентами.

Докладну інформацію про стажування можна знайти на сайті Посольства Японії в Україні в розділі «Культура», за телефоном (044) 490-55-00 або, написавши листа на адресу irina.stavinskaya@kv.mofa.go.jp чи kyrylo.yaroshyk@kv.mofa.go.jp.

на зустрічі з Хошіно Юічі на зустрічі з Хошіно Юічі на зустрічі з Хошіно Юічі на зустрічі з Хошіно Юічі на зустрічі з Хошіно Юічі на зустрічі з Хошіно Юічі на зустрічі з Хошіно Юічі на зустрічі з Хошіно Юічі на зустрічі з Хошіно Юічі