Гідродинамічна кавітація: книжкова новинка від хіміків Політехніки

Видавництво Львівської політехніки
фото книжки

Кафедра хімії і технології неорганічних речовин Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» представила книжкову новинку – «Гідродинамічна кавітація», яку видали у Видавництві Львівської політехніки.

Кавітація давно відома як позитивне явище, що дає змогу інтенсифікувати численні процеси у найрізноманітніших галузях промисловості, а також як негативне, що призводить до руйнування технологічного обладнання. Авторів цікавило застосування такого досі далеко не вивченого явища, як кавітація, саме для вирішення актуальних технологічних та екологічних питань.

У монографії розглянуто особливості кавітаційних процесів. Наведено класифікацію та висвітлено головні способи збудження кавітації. Подано результати досліджень із встановлення впливу конструктивних та технологічних параметрів на ефективність роботи гідродинамічного струменевого кавітатора оригінальної конструкції. Наведено результати кавітаційної активації малорозчинних реагентів на прикладі кальцію оксиду та деструкції ароматичних сполук, зокрема бензену та толуену.

Видання призначене для студентів та аспірантів закладів вищої освіти, наукових та інженерно-технічних фахівців у галузі хімічної технології та інженерії, охорони довкілля.