Футбольна команда студентів-іноземців зіграла матч із командою викладачів

Центр комунікацій Львівської політехніки
Футбольна команда студентів-іноземців

Цієї осені сформувалася нова футбольна команда студентів-іноземців із Конго, які навчаються у Львівській політехніці.

На днях у футбольному залі спортивного комплексу Львівської політехніки на полі зустрілися дві команди ― викладачів Львівської політехніки та студентів із Конго.

З невеликою перевагою в матчі перемогли викладачі, команда яких вже існує декілька років, тож переміг досвід.

До слова, чемпіонати України зі студентського футболу проходять в Україні здавна. Тож гравці команди ― Гісаа, Ремі, Енок, Натан, Ізраель, Амор, Мервей ― мріють взяти участь та перемогти серед студентських команд.

― Команда студентів із Конго ― злагоджена й активна. Таке спортивне змагання відбулося в Політехніці вперше. Хлопці мріють про перемоги на великих футбольних турнірах. Команда викладачів ініціює продовження зустрічей із командою іноземних студентів, ― зазначив проректор Львівської політехніки Володимир Крайовський, який є гравцем футбольної команди викладачів.

Щоб покращити результативність студентської команди, завідувач кафедри фізичного виховання Віктор Корягін запропонував розпочати з ними серйозні тренування.

― Ми стараємося різними способами інтегрувати студентів-іноземців у життя університету. Під час зустрічі з ними обговорили питання їхнього дозвілля. Студент із Конго Гісаа зі захопленням розповів про зацікавлення футболом. Тож ми запропонували їм взяти участь у футбольному матчі з командою викладачів Львівської політехніки, ― додала керівниця Центру міжнародної освіти Наталія Гоц.