Французькі викладачі – у Львівській політехніці: гості з міста Ле Ман поспілкувалися зі студентами Університету

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

Між Львівською політехнікою та французьким Університетом Дю Нен діє угода про співпрацю. У рамках цієї угоди та програми «Еразмус+» нещодавно у нас побували французькі викладачі – професор Томас Пезеріль та доцент Мішель Пезеріль з м. Ле Ман.

Професор Томас Пезеріль прочитав студентам ІКТА, ІХХТ, ІТРЕ та всім охочим лекції про перспективні й нові методи застосування лазерної техніки, розповів про свої розробки та нові світові напрями в галузі акустики.

Голова товариства співпраці з українськими університетами доцент Мішель Пезеріль успішно організовує студентські та аспірантські обміни, стажування викладачів між університетами. До слова, нині у Франції навчається три студенти ІКТА, двоє аспірантів там стажувалися. Мішель Пезеріль розповів студентам Політехніки про можливості річного магістерського навчання у Франції в рамках програми «Еразмус+».

Директор ІКТА професор Микола Микийчук домовився з гостем про співпрацю щодо підготовки фахівців, розроблення спільних курсів низки дисциплін із акустичних вимірювань. Позитивний розв’язок цього питання дозволить політехнікам, які готують кандидатські дисертації й займаються дослідженнями, користуватися найбільшою в Європі акустичною лабораторією.