Національний фонд досліджень України запрошує науковців долучитись до формування реєстру експертів

Галина Лазько, НДЧ Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

Національний фонд досліджень України формує реєстр експертів для проведення наукової та науково-технічної експертизи проєктних пропозицій, що будуть подаватися до Фонду  на  конкурс проєктів з виконання наукових та науково-технічних досліджень і розробок для отримання грантової підтримки.

Експертом Фонду може стати визнаний український чи іноземний вчений у відповідній галузі, який має науковий ступінь, наукові публікації та досвід дослідницької діяльності у сфері, що змістовно наближена до тематики проєкту з виконання наукових досліджень і розробок, до наукової і науково-технічної експертизи якого він залучений. Експерт несе персональну відповідальність за достовірність і повноту аналізу, обґрунтованість рекомендацій відповідно до вимог завдання щодо проведення експертизи (підпункт  4 пункту 3 Порядку конкурсного відбору та фінансування Національним фондом досліджень проєктів з виконання наукових досліджень і розробок, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 27 грудня 2019 р. № 1170).

Реєстрація науковця як експерта Фонду не позбавляє науковця можливості подання на конкурсний відбір проєкту, в якому він є науковим керівником або виконавцем. У такому випадку науковець не буде залучатися до експертизи проєктів у цьому конкурсі.

Реєстрація експертів здійснюється на офіційному сайті Національного фонду досліджень України за посиланням: https://grants.nrfu.org.ua/#/signIn