Фахівці Ресурсного центру Університету організували унікальну серію таборів для незрячих дітей зі всієї України

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Фото з табору

Львівський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» у співпраці з Ресурсним центром освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» впродовж літа організовували серію таборів для незрячих дітей зі всієї України. Наразі це єдині табори для незрячих дітей в Україні.

Незрячі діти мали можливість відпочити протягом тижня у Закарпатті, відвідати чимало цікавих та пізнавальних екскурсій, спеціально адаптованих для людей з вадами зору, щодня відвідувати басейни та аквапарк, а ще дізнатися чимало нового та цікавого про світ. Адже ці табори не просто відпочинкові – вони корекційно-розвиткові: команда фахівців Ресурсного центру Львівської політехніки, серед яких є тифлопедагоги, психологи, фахівці з IT-технологій, артисти і актори, організовує для дітей щоденні ранкові та вечірні креативні заняття.

«Перевага цього табору – очевидна. Зараз в Україні немає таборів для незрячих дітей, хоча, їх не було і до війни, за винятком двох таборів релігійного спрямування. Тут діти є у відносній безпеці у межах рідної країни. А сама програма табору надзвичайно насичена і дуже цікава, оскільки команда проєкту, розробляючи програму, згадала власне дитинство і свої тогочасні мрії та побажання. Вже за результатами таборування першої групи незрячих дітей та реакцією їх батьків спостерігаємо, скільки нового відкрили для себе і діти, і їхні батьки. І це найголовніший результат. Вдячні нашим фінським та норвезьким колегам за підтримку ідеї літнього табору для незрячих дітей», – каже Оксана Потимко, очільниця Ресурсного центру Львівської політехніки, незряча львів’янка та керівниця проєкту.

Проєкт «Літній табір для незрячих дітей у Закарпатті» відбувся за фінансової підтримки Abilis Foundation (Фінляндія), а також партнерів з Норвегії.

Докладніше – на сайті Львівської міської ради.